De 6 basisregels van Sir John Templeton

Vanaf deze week hebben we besloten om terug meer algemene artikels en wijsheden omtrent geld mee te geven aan onze lezers. Uiteindelijk is het de bedoeling van de beurs-advies blog dat de lezers slimmer worden, bijleren, en rijker worden. En de enige manier om dit te doen is om zoveel mogelijk kwaliteitsvolle ideeën, gedachten, artikels en analyses door hun strot te rammen :).

Sir John Templeton (de oprichter van de Templeton Group) is een enorm rijke veteraan die wij bewonderen omwille van zijn integriteit en zijn ongezien vermogen om geld te vergaren. Vandaag gaan we zijn top-lijstje met betrekking tot rijkdom bespreken dat er voor gezorgd heeft dat hij zo eindeloos rijk is kunnen worden. Zijn bevindingen zijn vaak enorm simpel, maar toch raden we aan ze allemaal goed te bestuderen en te implementeren. Ze kunnen een serieuze shortcut naar uw financiële dromen bevatten.

To achieve success, be neither an optimist nor a pessimist, but a realist with a hopeful nature.

De eerste regel spreekt waarschijnlijk voor zichzelf. Wie te optimistisch is heel de tijd, zal jammer genoeg vaak teleurgesteld zijn. De wereld bestaat nu eenmaal niet alleen uit regenbogen en zonneschijn. Wees realistisch, bekijk de feiten zoals ze zijn, maar wees positief ingesteld en geloof dat nadat u alles grondig doorlopen heeft, u een juiste beslissing kan maken.

Count your blessings to enrich yourself and your neighbors, first spiritually, and then financially.

Wie zijn blessings of zijn zegeningen niet af en toe telt, zal nooit blij zijn met wat hij al heeft en zal tot in het oneindige “meer” willen. Dit is ongezond en is op lange termijn onhoudbaar. Geld is niet alles. Er zijn honderd en één redenen om gelukkig te zijn op dit moment. Er zijn miljoenen mensen op deze wereld aanwezig die dromen van het leven dat u raar genoeg nu al heeft. Dus stop met te klagen over ons Belgisch weer en wees blij dat u woont in een land zonder aardbevingen, insectenplagen, Tsunami’s en dat u drinkbaar water heeft etc.

Debt, whether personal or collective, should not keep you from investing in your future. Strive to be debt free.

Schulden hebben is geen reden om niet meer in uzelf te investeren. Het is beter om schulden mondjes maat af te betalen op een iets langere termijn zodat u terug iets kan opbouwen, dan proberen alles af te betalen in een onmenselijk korte periode. Een betere situatie is natuurlijk één waar u geen schulden heeft en alleen maar hoeft te focussen op het doen groeien van uw geld. Om schulden vrij te blijven, geld volgende regel: Spaar eerst, geef dan pas uit wat er over blijft.

Mocht u toch ooit te maken hebben met enorm hoge schulden, dan kan één van de meest schitterende boeken ooit geschreven over geld, The Richest Man In Babylon (lees hem nu), u misschien helpen. U kan proberen af te spreken met uw schuldeiser om bv. 35% van al uw inkomsten consequent naar hem door te storten, zodat u ondertussen met de andere 65% iets kan sparen, opbouwen en terug kan leven. De schuldeiser zal dit veel liever hebben, dan dat u hem maanden lang niets betaalt omdat u het financieel niet aankan.

Invest in many different places-there is definitely safety in numbers. 

De uitdrukking “leg niet al uw eieren in één mand” is niet voor niets ontstaan. We kunnen allemaal is tegenslag hebben; Fortis, Lernout en Hauspie, Dexia,etc.. Maar wie zijn kapitaal altijd mooi verdeeld heeft over een tiental investeringen of meer, zal op het eind van de dag nog een kans gehad hebben om onverwachte verliezen goed te maken. Het is ENORM belangrijk dat u nooit door tegenslag onder een bepaalde grens terechtkomt. Vanaf een bepaald bedrag wordt het zeer moeilijk om verliezen goed te maken en terug break-even te komen. Daarom is spreiding zo cruciaal, en is het uiterst belangrijk dat u altijd rekening houdt met de risico’s verbonden aan een bepaalde belegging. Keerzijde van de medaille: spreidt niet gewoon om te spreiden. Steek alleen maar geld in kwaliteitsvolle activa – ALTIJD.

Remember that patience is a virtue.

Geduld, geduld, geduld. Is oh-zo belangrijk op de beurs. We kunnen dit niet genoeg benadrukken. Wij moeten bijna elke nieuwe cliënt duidelijk maken en aanleren dat aandelen iets voor de lange termijn is en dat winsten op korte termijn NIET de norm zijn. Laat u niet vangen door de huidige beurs-hausse en “the get rich quick”-schemes die circuleren op het internet en de media. Niemand wordt snel rijk. 99% van rijke mensen hebben er minstens 20 jaar over gedaan om “rijk” te worden.

If you want to prosper, investigate before you invest.

Moet ik deze echt nog uitleggen? Wanneer u gewoon lukraak wat dingen zit aan te kopen – wat dus eigenlijk gokken is en niet “investeren” – dan is het meer dan logisch dat u vroeg of laat een serieuze som geld verliest. Het is niet voor niets dat wij ANALYSES aanbieden en dat wij tijdens de privé begeleiding van bepaalde mensen continu aandelen moeten bekijken. Veel mensen willen beleggen, willen rijk worden en willen dat het snel vooruit gaat. Maar weinig mensen doen.

Veel willen, weinig doen. Een resultaat van de gemakzucht waarin we tegenwoordig leven. Sorry dames en heren, sommige dingen vragen nu eenmaal tijd en moeite. En voor niets komt de zon op.

Ziezo, ik hoop dat u genoten heeft van dit beperkt lijstje. Wilt u meer te weten komen over Templeton’s leven en filosofie? Lees het dan hier in zijn boek.


Krijg 6 maand ondersteuning + toegang tot de Crème de la crème selectie en beleef uw beursavontuur niet alleen => Klik Hier. Doe gratis een suggestie voor ons volgende artikel: hier

Plaats een reactie