Wat vindt Beurs-Advies van Plus500?

Plus500 is wellicht één van de brokers waar wij bij Beurs-Advies van walgen. Indien u snel geld wilt verliezen, dan moet u bij Plus500 zijn. Het erge aan Plus500 is dat ze het puur gokken met hefboomproducten en afgeleide producten promoten bij complete beurs “newbies”. Het is dan ook aan deze groentjes dat ze het meest geld verdienen.

Hun marketingcampagnes zijn zeer groot en wereldwijd, en mensen die hun platform promoten (zoals deze site duidelijk doet http://www.500traders.com/) verdienen natuurlijk een bepaald % per klant die ze PLUS500 kunnen opleveren. Trap er dus niet in en geloof niets van wat ze zeggen.Om klanten te lokken, geven ze beginnende beleggers dan ook 25 EUR cadeau, maar natuurlijk kan u deze 25 EUR niet afhalen voordat u zelf een bepaald bedrag gestort hebt en “belegd” hebt. Net zoals goksites doen (ladbrokes, bewin, napoleongames,..) de gelijkenissen zijn dus zeer groot.

Hoe verdient PLUS500 geld? Wel, om het zeer simpel ui te leggen zal ik u een voorbeeld geven. Want de materie is zo complex dat niemand dit EXACT kan navertellen.

Dus, PLUS500 biedt beleggers aan om LONG of SHORT te gaan op bepaalde producten bv. Olie en goud. Stel dat een afgeleid product (CFD) goud 1.5 EUR staat en jij denkt dat deze naar 1.7 EUR gaat, dan kan je LONG gaan op goud en hoop je dus op een stijging van +-13%.

Plus500 verdient sowieso geld aan deze transactie, omdat het werkt met hefbomen en hoge spreads. Dat wil zeggen dat ze het verschil tussen de BIED en LAAT prijs kunnen instellen naar hun keuze. Stel dus dat de prijs van goud 1.5 EUR bedraagt, maar dat je maar kan instappen aan 1.6 EUR omdat dat de laagste LAAT prijs is van PLUS500 (vooraf ingesteld) hierdoor stap je als belegger dus in aan 1.6 EUR terwijl de echte koers nog altijd 1.5 EUR is. Hierdoor heb je dus als belegger reeds een verlies van -6.25% door gewoon in te stappen. Daarbij, stel dat je snel terug wilt uitstappen omdat je de trade niet meer wilt opvolgen, zal de BIED prijs die PLUS500 aanbiedt ook niet 1.5 EUR zijn, maar eerder 1.4 EUR. Hierdoor koop je dus aan 1.6 EUR en verkoop je aan 1.4 EUR. Terwijl de prijs van de onderliggende waarde nog altijd 1.5 EUR is en niet verschoven. Jij bent ondertussen dus al -12.5% kwijt.

En het is dat geld dat je verloren hebt, dat naar PLUS500 stroomt. De spread, dus het verschil tussen de BIED en de LAAT prijs, maakt PLUS500 rijk. In 2012 verdiende PLUS500 23 miljoen dollar. Nough’ said.

Indien u wilt beleggen op een veilige en verantwoorde manier, raad ik u sterk aan, nooit bij Plus500 te gaan.

Pas op, ik zeg niet dat u geen geld kan verdienen via Plus500, maar daar zal veel oefening, veel inzicht, een groot kapitaal en zeer veel kennis voor nodig zijn.

Ze doen technisch gezien niets illegaals, maar ze maken misbruik van veel nieuwe beleggers die er goedgelovig denken rijk te worden. En ze zijn al meermaals aangeklaagd voor hun praktijken.

Dus trap er niet in, en blijf er van weg is ons advies.

Wij wens u en uw familie nog een prettige vrijdag & een aangenaam weekend.

Plaats een reactie